اخبار باشگاه استقلال اخبار باشگاه استقلال .

اخبار باشگاه استقلال

قهرماني هاي استقلال درآسيا

قهرماني هاي استقلال

باشگاه فوتبال استقلال تهران با كسب سي و پنج عنوان قهرماني در طول تاريخ حضورش در رقابتهاي داخلي و خارجي فوتبال عنوان موفق‌ترين تيم فوتبال ايران را بهمراه دارد.[نيازمند منبع]

محتويات

۱ كشوري
۱.۱ استاني
۲ آسيايي
۲.۱ اولين قهرماني در آسيا
۲.۲ دومين قهرماني در آسيا
۲.۳ عناوين
۳ غيررسمي
۴ پانويس

كشوري

ليگ سطح اول كشوري: ليگ منطقه‌اي/ليگ تخت جمشيد / ليگ قدس / ليگ آزادگان / ليگ برتر[۱][۲]
قهرماني(۸) :۹۲–۹۱، ۸۸–۸۷، ۸۶–۱۳۸۵، ۸۰–۷۹، ۱۳۷۶، ۱۳۶۸، ۱۳۵۳، ۱۳۴۹
نائب قهرماني(۸): ۱۳۵۲، ۱۳۷۰. ۸۵–۱۳۸۴، ۱۳۷۳، ۷۸–۷۷، ۷۹–۷۸، ۸۱–۸۰، ۸۳–۸۲،

جام حذفي
قهرماني(۶ بار): ۸۱–۱۳۸۰. ۵۷–۱۳۵۶، ۱۳۷۴–۷۵، ۱۳۷۸–۷۹، ۸۷–۸۶، ۹۱–۹۰.
نائب قهرماني(۴):۶۹–۶۸، ۷۸–۷۷، ۸۳–۸۲،

استاني

جام باشگاه‌هاي تهران
قهرماني (۹): ۱۳۲۸، ۱۳۳۵، ۱۳۳۸، ۱۳۴۰، ۱۳۴۸، ۱۳۵۰، ۱۳۶۴٬۱۳۶۲٬ ،٫۱۳۷۰.[۳]
نايب قهرماني (۵): ۱۳۳۰، ۱۳۳۷، ۱۳۶۱، ۱۳۶۸، ۱۳۶۹[۳]
جام‌حذفي باشگاه‌هاي تهران
قهرماني (۱): ۱۳۳۷
نايب قهرماني (۱): ۱۳۴۹
سوپر جام باشگاه‌هاي تهران
قهرماني (۱):۱۳۷۳

آسيايي
اولين قهرماني در آسيا

در فروردين سال ۱۳۴۹ و در ورزشگاه لبريز از تماشاگر امجديه (شهيد شيرودي)، تيم‌هاي تاج از ايران و هاپوئل اسرائيل مسابقهٔ فينال جام باشگاهاي آسيا را برگزار كردند. در اين ديدار تيم تاج تا دقيقه ۸۳ يك بر صفر عقب بود كه در اين دقيقه غلام وفاخواه كه به مرد جام‌ها معروف بود، گل تساوي را وارد دروازه حريف كرد و كار به وقت اضافه كشيدكه تيم تاج با گل مسعود معيني مدافع پيش تاخته خود در وقت اضافه قهرمان آسيا شد.

تركيب تيم تاج كه قهرمان آن دوره شد عبارت بود از: ناصر حجازي، علي جباري، مهدي لواساني، جواد ا.. وردي، كاروحق ورديان، مسعود معيني، غلامحسين مظلومي، عزت جانملكي، جواد قراب، اكبر كارگرجم، عليرضا حاج قاسم، نصر ا…عبداللهي، مهدي حاج محمد، عباس مژدهي، منصور پورحيدري و مسعود مژدهي. ياران كمكي اين تيم نيز غلام وفاخواه از عقاب و محمود خوردبين از پرسپوليس بودند. سرمربي تيم زدراكو رايكوف از يوگسلاوي بود.
دومين قهرماني در آسيا

استقلال در سال ۱۳۷۰ براي دومين بار موفق شد جام قهرماني باشگاه‌هاي آسيا را به ايران بياورد.

اين مسابقات با حضور ۲۱ تيم در۷ گروه مقدماتي برگزار شد كه از مهمترين تيمهاي حذف شده در اين دوره مي توان از النصر عربستان،نيسان ژاپن،شارجه امارات و السد قطر نام بردو دور دوم با صعود هفت تيم بطور متمركز در بنگلادش برگزار شد

اين تيم در بازي پاياني موفق شد با نتيجه ۲ بر ۱ از سد ليائولينگ چين بگذرد و قهرماني را به خود اختصاص دهد. در اين دوره عبدالصمد مرفاوي آقاي گل مسابقات شد، مجيد نامجو مطلق تكنيكي‌ترين بازيكن، عباس سرخاب بهترين بازيكن و احمدرضا عابدزاده بهترين دروازه‌بان جام شدند.

ياران استقلال در طي اين جام عبارت بودند از: احمدرضا عابدزاده، حميدرضا بابازاده، شاهرخ بياني، شاهين بياني، فرشاد فلاحت‌زاده، رضا حسن‌زاده، مهدي فنوني‌زاده، امير موسوي‌نيا، صادق ورمزيار، رضا نعلچگر، جعفر مختاري‌فر، امير قلعه‌نويي، رضا احدي، ميرشاد ماجدي، ايمان عالمي، عبدالصمد مرفاوي، عباس سرخاب، عبدالعلي چنگيز، مسعود غفوري‌هاي اصل، ناصر عباسي، مرحوم امير دولت‌آبادي، خسرو پارسا و مجيد نامجو مطلق.

ياران كمكي اين تيم نيز سيد علي افتخاري، سيد مهدي ابطحي بودند. سرمربي‌گري تيم نيز بر عهده منصور پورحيدري بود.

همچنين ببينيد: عملكرد استقلال در بازي‌هاي بين‌المللي

جام باشگاه‌هاي آسيا[۴]

قهرمان (۲): ۱۳۴۹، ۷۰−۱۳۶۹
نايب قهرمان (۲): ۱۳۷۰، ۷۸–۱۳۷۷
مقام سومي (۲): ۱۳۵۰، ۸۱–۱۳۸۰

غيررسمي

جام پرچم تركمنستان[۵]
قهرماني: ۱۳۷۶
جام بردولوي هند[۶]
قهرماني: ۱۳۶۹
جام ميلز هند[۷]
قهرماني (۴): ۱۳۶۹، ۱۳۵۰، ۱۳۴۹، ۱۳۴۸
جام بين‌المللي خزر[۵]
قهرماني: ۱۳۷۶
جام چهارجانبه كيش[۵]
قهرماني: ۱۳۷۶


تاريخچه حضور استقلال در آسيا
تيم فوتبال استقلال ايران توانسته ۲ مرتبه قهرماني در آسيا را تجربه كند كه اولين قهرماني خود را در برابر تيم رژيم اشغالگر قدس كسب كرده، اين تيم ۱۳ مرتبه در مسابقات قهرماني آسيا شركت كرده است.
به گزارش گروه ورزشي باشگاه خبرنگاران، رقابت هاي قهرماني آسيا از سال ۱۳۴۶ برگزار مي شود و تا الان نيز ادامه دارد به طوري كه چهارشنبه ۲۷ شهريور تيم هاي استقلال ايران و بوريرام تايلند به مصاف يكديگر مي روند.

تيم فوتبال استقلال تهران در اولين حضور خود در سال ۱۳۴۹ توانست مقام قهرماني را كسب كند. در اين دوره دراكو رايكف كه پيش از اين مربيگري تيم ملي را عهده دار بود سرمربي استقلال بود. اين مربي در مرحله مقدماتي ليگ قهرمانان آسيا در سال ۱۳۴۹ در برابر تيم هايي از كشور لبنان و مالزي با نتيجۀ ۳-۰ به پيروزي دست پيدا كند.

در نيمه نهايي تيم جوان اندونزي را برد و در فينال با تيم رژيم اشغالگر قدس رودر رو شد. در آن دوره تيم رژيم اشغالگر قدس در قاره آسيا بازي مي كرد كه در بازي فينال اين دوره كه در ورزشگاه پر از تماشاچي امجديه برگزار شد. رژيم اشغالگر قدس با گل ازكيل هازوم بازيكن ملي پوش خود در دقيقۀ ۴۳ پيش افتاد اما در دقيقۀ ۸۳ استقلال با گل غلام وفا خواه مساوي كرد و بازي به وقت اضافه كشيد در دقيقۀ ۹۲ مسعود معيني توانست گل برتري استقلال را بزند تا اين تيم براي اولين بار قهرمان آسيا شود.

شايان ذكر است كه غلامحسين مظلومي با ۵گل زده آقاي گل اين رقابت ها شد. در دوره بعدي اين رقابت ها و در سال ۱۳۵۰ استقلال در بانكوك با تيم ارتش كره جنوبي و العربي كويت و پراك مالزي هم گروه بود كه پيروزي در اين ۳ تيم در نيمه نهايي حاضر شد. اما نتوانست الشرطه عراق را ببرد و در رده بندي تيمي كره جنوبي را مغلوب كرد و سومي اين رقابت ها را از آن خود كرد.
بعد از وقفه ۱۴ ساله در اين رقابت ها دوره ۵ ليگ قهرمانان آسيا در سال ۱۳۶۴ برگزار شد اما به دليل اينكه ليگ ايران در دوران جنگ تحميلي به درستي انجام نمي شد چند دوره فقط قهرمان جام حذفي را به اين رقابت ها مي فرستادند. اما تيم ها نتايج قابل قبولي را نگرفتند تا دوره دهم ليگ قهرمانان آسيا استقلال كه قهرمان ليگ قدس ايران شده بود توانست در اين رقابت ها شركت كند.

در مرداد ماه سال ۱۳۶۹ استقلال در ۲ بازي رفت و برگشت ۱-۱ و ۱-۰ با گل هاي صمد مرفاوي توانست مقابل حريفش پيروز شود و به مرحله بعد راه پيدا كند در مرحله بعد بازي ها به صورت گروهي انجام گرفت بعد از چند ماه وقفه استقلال در اين مرحله با غلبه بر تيم هيا ۲۵ آوريل كره شمالي و بانكوك تايلند و يك تساوي در برابر تيم محمدان بنگلادش كه ميزبان اين رقابت ها بود توانست به نيمه نهايي راه پيدا كند. در اين مرحله تيم پليتا جا اندونزي را با ۲ گل عباس سرخاب و شاهرخ بياني مغلوب كرد و در ۷ مرداد سال ۷۰ در ديدار نهايي روياروي ليائونينگ چين قرار گرفت و با غلبه بر اين تيم با گل هاي مرفاوي و حسن زاده بعد از ۲۰ سال قهرماني اين رقابت ها را بدست آورد. نكته قابل توجه اينجاست كه منصور پور حيدري در قهرماني اول استقلال به عنوان بازيكن و در دومين قهرماني اين تيم به عنوان سرمربي حضور داشت. در اين دوره صمد مرفاوي با ۶ گل زده آقاي گل و مجيد نامجو مطلق تكنيكي ترين بازيكن شناخته شدند. همچنين عابدزاده بهترين دروازه بان جام شد.

در دوره بعد اين رقابت ها با غلبه بر تيمهاي رقيب در سال ۱۳۷۰ و سه ماه بعد از قهرماني در آسيا باز هم به فينال راه پيدا كرد. در مرحله نهايي در قطر استقلال با گل دقيقه ۵۸ امير هاشمي مقدم از الهلال پيش افتاد اما در دقيقه ۷۳ نتيجه تساوي يافت تا در ضربات پنالتي حسن زاده و سرخاب و مرفاوي ناكام ماندند و اين تيم نتوانست سومين قهرماني خود را كسب كند.
در فصل ۷۸-۷۷ استقلال با سر مربيگري مرحوم ناصر حجازي توانست پس از ۸ سال تا فينال جام باشگاه هاي آسيا راه پيدا كند.

در مقدماتي اين رقابت ها استقلال در مجموع رفت و برگشت ۳ بر ۱ در برابر نيروي هوايي عراق پيروز شد. مرحله بعدي اين رقابت ها به شكل گروهي برگزار مي شد. استقلال ۲ بازي خود در برابر الهلال و العين پيروز شد اما در بازي سوم به دليل قطعي شدن صعود و استراحت بازيكنان اصلي اين تيم در برابر نماينده اي از تركمنستان بازي را واگذار كرد.

دور نيمه نهائي در ارديبهشت ماه به ميزباني تهران بود و استقلال ايران در برابر داليان چين به ميدان رفت و با گل ها فكري و موسوي پيشي گرفت اما داليان در دقايق ۶۰ تا ۷۵ گل ها را جبران كرد. و سومين گل را نيز در دقيقه ۷۸ به ثمر رساندند. استقلال بازي برده را با باخت تعويض مي كرد كه ناگهان در دقيقه ۷۸ عليرضا اكبرپور بازيكن تعويضي استقلال بازي را به تساوي كشاند تا در وقت اضافه در دقيقه ۱۰۷ با گل علي موسوي و با قانون گل طلايي بتواند تيم برتر ميدان باشد و به ديدار نهايي راه پيدا كند. در بازي فينال در برابر جوبيلو ايواتا در ورزشگاه مملو از تماشاگر در آ‍زادي قرار گرفت. در دقايق ۳۴ و ۳۵ تيم ژاپني در ناباوري پيشي گرفت. دين محمدي يكي از اين ۲ گل را جبران كرد. اما بازي به نفع جوبيلو ايواتا به پايان رسيد تا استقلال در فينالي ديگر مجدداً ناكام بماند.

در فصل ۸۱-۸۰ استقلال توانست تيم الاتحاد را در دقايق آخر ديدار برگشت در تهران با گل نيكبخت حذف كند. در دور گروهي با دو پيروزي پر گل و يك تساوي به عنوان دو گروه راهي دور پاياني مسابقات شد. در فروردين ماه ۱۳۸۱ ميزباني به استقلال تهران رسيد.

در مرحله نيمه نهايي استقلال بازي را به تيم آنيانگ واگذار كرد. در اين بازي به دليل آب گرفتگي چمن ورزشگاه آزادي انتقادات فراواني صورت گرفت و اين اتفاق عاملي براي بازسازي اين ورزشگاه شد.

در فصل ۸۲-۸۱ عنوان اين رقابت ها تغيير كرد و با ادغام جام باشگاه هاي آسيا در جام آسيا مسابقات با نام ليگ قهرمانان آسيا سالانه برگزار شد.
استقلال در سال اول اين مسابقات با عنوان ليگ قهرمانان آسيا توانست الفيسلي لبنان و نفت چي را از پيش رو بردارد. در مرحله گروهي ۱ تيم صعود مي كرد. استقلال كه با تيم هاي العين امارات الهلال عربستان و السد هم گروه بود نتوانست با ۲ شكست و ۲ پيروزي به مرحله ي بعد صعود كند.

در سال ۱۳۸۵ در يك سهل انگاري و به علت ارسال نكردن به موقع مدارك از راه يابي به اين مسابقات باز ماند. استقلال ۱ بازي را نيز در اين مسابقات انجام نداد.

در ادامه و در سيزدهمين حضور استقلال در اين رقابت ها استقلال در گروهي با عنوان مرگ توانست به مرحلۀ بعد صعود كند.

شايان ذكر است كه استقلال با پيروزي ۲-۰ در برابر العين در ورزشگاه آزادي و پيروزي ۲-۱ در برابر الهلال و گرفتن يك تساوي برابر الريان بازي هاي رفت را پشت سر گذاشت اما در بازي هاي برگشت با شكست ۱-۰ در برابر الهلال روند پيروزيش پايان يافت اما در ادامه با پيروزي برابر الريان و العين با ۱۳ امتياز به مرحلۀ بعد رسيد. در مرحلۀ بعدي استقلال توانست با پيروزي ۴-۲ برابر تيم الشباب امارات و يك تساوي جواز حضور در مرحلۀ ي بعد را كسب كند.

در مرحله يك چهارم نهايي با غلبه بر تيم بوريرام تايلند در ورزشگاه مملو از تماشاگر آزادي در انتظار بازي برگشت در برابر اين تيم است تا بتواند در ادامه سومين ستاره ي قهرماني را نيز كسب كند.

تيم استقلال تهران با ۲ بار قهرماني در آسيا و ۲ نايب قهرماني پر افتخار ترين تيم ايران در اين رقابت هاست.

پوهانگ استيلرز كره جنوبي با ۳ عنوان قهرماني در صدر جدول پر افتخار ترين تيم هاي آسيايي است./


برچسب: ، آخرين حضور استقلال در آسيا، اخبار ورزشي استقلال، اخبار ورزشي روز ايران و جهان، قهرماني استقلال در آسيا 197، نايب قهرماني استقلال در آسيا،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ساعت: ۰۴:۵۳:۴۰ توسط:faezeh موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :